آغاز ساخت زیستگاه مصنوعی در جزیره کیش

رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش بیان کرد: جهت کاهش فشار بر زیستگاه طبیعی مرجانی این اداره با کمک بخش خصوصی ایجاد اکوسیستم مصنوعی و تکثیر مرجان در آب های جزیره کیش را آغاز نموده است.


به گزارش خبرگزاری ایرنا، مریم محمدی در جمع خبرنگاران روز شنبه اظهار کرد: مرجان های جزیره از قابلیت احیای طبیعی بالایی برخوردار هستند و همین امر اهمیت حفاظت از زیستگاه های از بین رفته را بیشتر می کند، به همین منظور اداره محیط زیست منطقه آزاد برای حفاظت و احیای زیستگاه ها برنامه های متعددی را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس اداره محیط زیست کیش گفت: از اولویت های مهم اداره محیط زیست کاهش فشار بر  زیستگاه های طبیعی می باشد که در سال های اخیر تا کنون در این حوزه مطالعات، اقدامات اجرایی، پژوهشی و حفاظتی مختلفی در جهت حفاظت زیست بوم دریایی کیش صورت گرفته است.

اکوسیستم مصنوعی مرجانی

محمدی بخشی از اقدامات مطالعات پژوهشی سال های اخیر در حوزه محیط زیست را موارد زیر اعلام کرد:

  • مطالعات امکان سنجی ایجاد زیستگاه های مصنوعی در نقاط مختلف جزیره در قالب پایان نامه دانشجویی
  • انجام طرح زیست بوم شناسی دریایی در سواحل کیش و تهیه راهنمای مصور فون و فلور دریایی جزایر  کیش، هندورابی، فارور و فارور کوچک با همکاری موسسه ملی اقیانوس شناسی
  • انجام مطالعات تعیین ظرفیت برد گردشگری سایتهای مرجانی و ارائه الگوی مدیریتی با همکاری دکتر محمد رضا شکری

ایشان  افزود: مهم ترین اقدامات اجرایی اداره محیط زیست کیش در زمینه ساخت و احیا زیست بوم مرجانی و احیای ذخایر آبزیان را ایجاد زیستگاه مصنوعی با ساخت و نصب دو مرحله ای تعداد 6 مجسمه زیر آبی در شرق جزیره، کاشت و قلمه زدن مرجان بر روی 500 پلیت بتنی و مستقر شدن آن در پنج نقطه از آبهای سواحل کیش، ساخت زیستگاه مصنوعی با مصالح طبیعی به حجم یک هزار تن در مسیر 300 متری و نصب ریف بالها به تعداد 130 عدد در نقطه از آب های پیرامون جزیره است.

مریم محمدی

محمدی با اشاره به اینکه زیست بوم مرجانی مهم ترین و پرتولیدترین اکوسیستم  دریایی است بیان کرد: زیست بوم مرجانی جایگاه تعداد زیادی از آبزیان در مراحل مختلف حیات است که پشتوانه مهمی در صنعت گردشگری جزیره به شمار می رود.
وی افزود: ارزش اقتصادی مرجان های آبهای جزیره در هر یک متر مربع 47 هزار دلار است که علاوه بر شفافیت و زیبایی سواحل مهمترین عامل جذب توریست بوده و حیات لاک پشت های دریایی و ماهی ها به آن وابسته می باشد.
رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش یادآور شد که در دو دهه ی گذشته عواملی همچون سفید شدگی (Bleaching) مکرر به دلیل گرم شدن کره زمین، پدیده های طبیعی و تشدید آن به دلیل فعالیت های توسعه ای و گردشگری باعث نابودی بخش قابل توجهی از مرجان های جزیره کیش شده است اما تجربه های گذشته حاکی از آن است که اکوسیستم های مرجانی سازگاری لازم را برای ترمیم خود را دارد و می توانند به صورت مجدد احیا شود.


ایشان اضافه کرد: در حال حاضر در بیشتر نقاط جهان برای ترمیم و بازسازی اکوسیستم های مرجانی در حال تخریب از روش های مختلفی مانند: احیا آبسنگ های مرجانی با توجه به نحوه تولید مثل (تولید مثل جنسی یا تولید مثل غیر جنسی) استفاده می شود که ایجاد زیستگاه مصنوعی و سایت های جدید غواصی باعث کاهش فشار ناشی از تراکم گردشگران در سایت های مرجانی می شود و به حفاظت و بازسازی بیشتر آن کمک می کند.


اداره محیط زیست کیش در جهت انجام فعالیت های حفاظتی، پرتراکم ترین سایت مرجانی در منطقه جنوب شرقی جزیره به دلیل نزدیکی به ساحل و عمق کم، سایت بیگ کورال را که در معرض آسیب بود را بویه گذاری حریم کرد و تنها به فعالیت غواصی اختصاص داد و این سایت را با طول بیش از 3000 متر ساحل به عنوان بزرگترین منطقه حفاظت شده معرفی کرد.
از اقدامات دیگر اداره محیط زیست کیش ممنوع شدن واگذاری کلوپ های جدید با توجه به نتایج طرح (تعیین ظرفیت برد سایت های مرجانی و تهیه الگوی مدیریت بهینه آن)، حمایت از دوستداران و فعالان عرصه محیط زیست دریایی و هماهنگی با معاونت اجتماعی برای ثبت انجمن مردم نهاد در حوزه محیط زیست دریایی است.

دسته ی اخبار کیش 1400/05/18 نویسنده : میترا امیری 0 نظر 1488 بازدید 0 پسند

سوالات متداول درباره آغاز ساخت زیستگاه مصنوعی در جزیره کیش

نظرات کاربران

نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را ثبت کنید.
بخش پشتیبانی کیش میزبان آنلاین میباشد. اگر سوالی دارید میتوانید از اپراتورهای ما کمک بگیرید.