logo

گذر هنرمندان جزیره کیش

هنرمندان و مشاهیر ایرانی همیشه باعث افتخار و سربلندی کشور عزیزمان بوده اند. هنرمندانی که اصالتی ایرانی دارند ولی نام هنرهای آنان علاوه بر داخل ایران در دیگر کشورها نیز زبانزد می باشد.
این موضوع حس افتخار و غرور را در دل ایرانی ها روشنتر می کند، بنابراین باید تندیس های این هنرمندان همیشه و در جای جای کشور عزیزمان به یادگار گذاشته شود تا یاد آنان همیشه زنده بماند و آنان را الگوی زندگی خود قرار دهیم. 
در همین جهت یکی از خیابان های اصلی کیش که در قسمت شرقی جزیره و در خیابان سنایی می باشد، تندیس هایی از برخی هنرمندان با طراحی ها و نور پردازی‌های بسیار زیبا قرار داده شده است.

این گذر در سال 1378 ساخته شده است.

فضای زیبایی که در این گذر قرار دارد سبب شده حتی گردشگران کشورهای دیگر که این هنرمندان را نمی شناسند، آشنا شوند و عکس یادگاری بگیرند.
طراحی های منحصر به فرد این خیابان چنان حیرت انگیز است که چشم هر بیننده ای را به سمت خود سوق می دهد، بنابراین این خیابان به عنوان گذری برای گردشگران و مسافران قرار گرفته است و به نام گذر هنرمندان مشهور شد.
گذر هنرمندان جزیره کیش سبب شده است که جامعه هنری ایران را به تصویر کشیده شود و این اشخاص را به تمامی گردشگران معرفی کند.

گذر هنرمندان

گذر هنرمندان مربوط به چه اشخاصی است؟

پیشنهاد می کنیم قبل از رفتن به گذر هنرمندان، زندگینامه جالب و زیبای آنان را که در ادامه آورده شده است را مطالعه کنید، اینکار باعث می شود که جذابیت گذر برایتان دو چندان شود و با نگاه کردن به تندیس هر هنرمند غرق در تماشا شوید.

معرفی تندیس گذر هنرمندان کیش

  • پروین اعتصامی:

شاعر معروفی که پدر و مادر بسیار فرهیخته ای داشت و از همان کودکی در کنار پدرش که که از نویسندگان و مترجمان معروفی بود و اشعار ادبی مانند ملک الشعرای بهاری را آموخت. همسر نامبرده رئیس شهربانی بود و بدلیل سازگار نداشتن روحیاتشان با یکدیگر، از هم جدا شدند. دیوان اشعار نامبرده 2500 بیت می باشد. پروین اعتصامی در نهایت بر اثر بیماری حصبه دار فانی را وداع گفت و هم اکنون در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شده است. 

بیتی زیبا از اشعار پروین اعتصامی

بی روی دوست، دوش شب ما سحر نداشت
سوز و گداز شمع و من و دل اثر نداشت

مهر بلند، چهره ز خاور نمی نمود
ماه از حصار چرخ، سر باختر نداشت

آمد طبیب بر سر بیمار خویش، لیک
فرصت گذشته بود و مداوا ثمر نداشت

  • ابوالحسن صبا

یکی از موسیقیدان های بسیار معروف که به ویولن، سه تار، تنبک، سنتور، نی، کمانچه، پیانو و تار مسلط بود و به مرحله ی استادی دست یافت خانواده ایشان بسیار دوست دار موسیقی بودند کتاب های به جا مانده از وی :کتاب ویولن، سنتور، سه تار بود. 

  • غلامحسین بنان

خواننده معروف موسیقی کلاسیک که صدایی بسیار زیبا داشت و در طول فعالیت هنری که داشت حدود 350 آهنگ را اجرا کرده بود. وی به دلیل تصادفی شدیدی که داشت چشم راست خود را از دست داده بود به همین دلیل عکس های  ایشان با استفاده از عینک می باشد.

  • شریف لطفی

آهنگساز و نوازنده هورن و همچنین رهبر ارکستر ایران می باشد ایشان بنیانگذار دانشکده موسیقی دانشگاه هنر ایرانی می باشد و هم اکنون خود نیز به عنوان اساتید این دانشگاه در آنجا مشغول به فعالیت است.

  • علی محمد حیدریان

یکی از نقاشان بسیار معروف ایرانی بوده است ایشان یکی از شاگردان بسیار مطرح کمال الملک بوده است که به نسبت استاد و شاگردی کارهایش حتی به مراتب بسیار با ارزش تر از کمال الملک بود ایشان یکی از معلمان دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران بود.

  • حسین بهزاد

یکی از نقاش های مطرح ایرانی و استاد مینیاتور هنرستان هنرهای زیبای تهران بوده است پس از فوت این شخص نام خیابانی که خانه وی در آنجا بوده به نام حسین بهزاد تغییر کرد

  • مرتضی ممیز

مرتضی ممیز پدر هنر گرافیک معاصر ایران می باشد. ایشان طراحی پوستر فیلم گوزن ها از مسعود کیمیایی و طبیعت بیجان از سهراب شهید ثالث و همچنین فیلم ناصر تقوایی و کمال الملک را به عهده داشته است.

  • عبدالحسین شیرازی

وی به سپنتا معروف بوده است و در زمینه نویسندگی مهارت بسیار زیادی داشت. ایشان نیز یکی از هنرپیشه های برجسته بوده است و اولین فیلم ایشان به نام دختر لر بود.

  • محمد کریم پیرنیا

محقق، نویسنده و نظریه پرداز معماری ایران می باشد. ایشان را به عنوان پدر معماری سنتی ایران می باشد. همچنین لازم به ذکر است که ایشان تحقیقات بسیار زیادی بر تاق در معماری ایران انجام داده بود.

  • ابراهیم قنبری

ایشان یکی از شاگردان ابوالحسن صبا، اتی ین واتلو و آراکلیان بوده است و سازنده سرشناس سازهای موسیقی می باشد.

  • غلامحسین امیرخانی

یکی از هنرمندان بسیار برجسته و خوشنویس معاصر ایرانی می باشد و در حال حاضر برترین نستعلیق نویس می باشد. وی نمایشگاه های بسیار زیاد فردی و گروهی چه در داخل کشور چه در خارج از کشور برپا کرده است.

  • عزت الله انتظامی

اولین بازیگر ایرانی که موفق به دریافت جایزه بین المللی شد عزت الله انتظامی بوده است. وی بازیگر کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون بسیار مشهوری بوده است. ایشان را به عنوان پدر سینمای ایران می شناختند.

  • عیسی بهادری

ایشان یکی از طراحان، نگارگران و نقاشان و همچنین یکی از برترین احیاکنندگان هنرهای سنتی مانند قالی بوده است. 

  • سید هادی میرمیران

برترین معمار و استاد دانشگاه بوده است. ایشان طراحی های بسیار برجسته ای مانند طراحی شهر جدید بهارستان ، ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز، ساختمان مرکزی بانک توسعه ایران و ... داشته است . 

  • محمد تقی جعفری

حکیم، فیلسوف، متکلم، فقیه بوده است وی به علامه جعفری مشهور می باشد. ایشان تمامی عمر خود را به تحصیل و پژوهش گذرانده بود و در پی این تلاش های پی در پی 80 جلد کتاب را تالیف کرد و از مشهورترین آثار وی می توانیم به شرح نهج البلاغه ، شرح مثنوی معنوی اشاره کنیم.

  • سید مرتضی آوینی

کارگردان، مستند ساز و روزنامه نگاری که در جنگ ایران عراق شهید شد. ایشان را با مستندی به نام روایت فتح که درمورد جنگ ایران و عراق بود بسیار شناخته شده است

  • جلال آل احمد

نویسنده، منتقد ادبی و مترجم بسیار برجسته ایرانی بوده است که در جنبش شیوه های نویسندگی، تاثیر بسیار زیادی داشته است. همسر ایشان خانم سیمین دانشور بوده است.

  • محمود فرشچیان

نقاش بسیار برجسته معاصر ایرانی بوده است که تصویر نقاشی های ایشان بر روی صنایع دستی بسیار مشهور می باشد. آثار وی  را در کشورهای دیگر کشورها به نمایش گذاشته اند.

  • شهریار

محمد حسین بهجت که به شهریار معروف است در جوانی عاشق دختری به نام ثریا می شود که متاسفانه عشق آنان به ثمر نمی رسد و پدر ثریا دخترش با به عقد  سرهنگی در می آورد. شهریار که دانشجوی رشته پزشکی بوده است به دلیل دل شکستگی اش درس و تحصیل خود را رها می کند و شروع به سرودن غزلیات زیبای شهریار می کند.

زیباترین اشعار شهریار:

ﺳﺮ ﻭ ﻫﻤﺴﺮ ﻧﮕﺮﻓﺘﻢ ﮐﻪ ﮔﺮﻭ ﺑﻮﺩ ﺳﺮﻡ

ﺗﻮ ﺷﺪﯼ ﻣﺎﺩﺭ ﻭ ﻣﻦ ﺑﺎ ﻫﻤﻪ ﭘﯿﺮﯼ ﭘﺴﺮﻡ

ﺗﻮ ﺟﮕﺮ ﮔﻮﺷﻪ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺷﯿﺮ ﺑﺮﯾﺪﯼ ﻭ ﻫﻨﻮﺯ

ﻣﻦ ﺑﯿﭽﺎﺭﻩ ﻫﻤﺎﻥ ﻋﺎﺷﻖ ﺧﻮﻧﯿﻦ ﺟﮕﺮﻡ

ﻣﻦ ﮐﻪ ﺑﺎ ﻋﺸﻖ ﻧﺮﺍﻧﺪﻡ ﺑﻪ ﺟﻮﺍﻧﯽ ﻫﻮﺳﯽ

ﻫﻮﺱ ﻋﺸﻖ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﯿﺴﺖ ﺑﻪ ﭘﯿﺮﺍﻧﻪ ﺳﺮﻡ

ﭘﺪﺭﺕ ﮔﻮﻫﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺯﺭ ﻭ ﺳﯿﻢ ﻓﺮﻭﺧﺖ

ﭘﺪﺭ ﻋﺸﻖ ﺑﺴﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻣﺪ ﭘﺪﺭﻡ

ﻋﺸﻖ ﻭ ﺁﺯﺍﺩﮔﯽ ﻭ ﺣﺴﻦ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﯽ ﻭ ﻫﻨﺮ

ﻋﺠﺒﺎ ﻫﯿﭻ ﻧﯿﺮﺯﯾﺪ ﮐﻪ ﺑﯽ ﺳﯿﻢ ﻭ ﺯﺭﻡ

ﺳﯿﺰﺩﻩ ﺭﺍ ﻫﻤﻪ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﺩﺭ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺍﺯ ﺷﻬﺮ

ﻣﻦ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﺳﯿﺰﺩﻫﻢ ﮐﺰ ﻫﻤﻪ ﻋﺎﻟﻢ ﺑﻪ ﺩﺭﻡ

ﺗﺎ ﺑﻪ ﺩﯾﻮﺍﺭ ﻭ ﺩﺭﺵ ﺗﺎﺯﻩ ﮐﻨﻢ ﻋﻬﺪ ﻗﺪﯾﻢ

ﮔﺎﻫﯽ ﺍﺯ ﮐﻮﭼﻪﯼ ﻣﻌﺸﻮﻗﻪﯼ ﺧﻮﺩ ﻣﯽﮔﺬﺭﻡ

  • امیرکبیر

میرزا محمد تقی خان که به امیر کبیر مشهور می باشد اولی صدر اعظم در زمان قاجار در ایران بوده است. وی کارهای بسیار زیاد و ماندگاری  برای نوسازی و کشور خود انجام داد و متاسفانه توسط دشمنان خود به قتل رسید. 

دسته ی معرفی اماکن کیش 1399/08/22 فائزه عین آبادی 0 نظر 3513 بازدید 3 پسند

سوالات متداول درباره گذر هنرمندان جزیره کیش

نظرات کاربران

نظری ثبت نشده است. شما اولین نظر را ثبت کنید.